Tips van een local: Bewust genieten en de broekpolder

Als je een stad bezoekt dan zijn de tips van locals vaak de beste tips! Vandaag geeft Teddie jullie haar favoriete Vlaardingse tips.

Hey, ik ben Teddie van Dorp, net 25 jaar geworden en vol energie! Ondanks het besef dat ik richting de 30 ga, ben ik vooral dankbaar voor het bereiken van deze mijlpaal. Vlaardingen is al 25 jaar mijn thuis, geboren en getogen, en ik kan me geen betere plek voorstellen.

Ik ben dol op reizen, sporten, shoppen en lekker eten. En als het op mijn favoriete plek in Vlaardingen aankomt, dan moet ik het hebben over Bewust Genieten! Mijn zus heeft deze gezonde ontbijt- en lunchroom in september gestart, een concept dat echt ontbrak in Vlaardingen. Bananenpannenkoekjes, ontbijtbowls, broodjes met pulled chicken, avocado of zalm, smoothies, eiwitshakes – je kunt het allemaal bestellen. En de koffie? Die moet je echt proeven, zo lekker!

Het is super handig dat Bewust Genieten in Vlaardingen zit, want in mijn lunchpauze kan ik altijd even iets lekkers en gezonds halen. Mijn tweede favoriete plek is Bijzonder Tof, een winkel waar je van alles kunt vinden: kleding, sieraden, woonaccessoires, kaarsen, storytiles, en nog veel meer toffe items!

Met mijn liefde voor reizen komt ook mijn liefde voor het zonnetje. Daarom is de Broekpolder in de zomer mijn happy place. Skaten of bootcampen met mijn zus, die naast haar eigen bedrijf ook nog personal trainer is, is echt geweldig. De Broekpolder is niet alleen fijn in de zomer, maar ook voor een vroege ochtendwandeling in de winter. Die kou en die prachtige opgaande zon zijn gewoon perfect.

Vlaardingen organiseert elk jaar gezellige feesten. Het zomerterras is absoluut een van mijn favorieten. Het winterparadijs afgelopen december was trouwens ook een topfeest! Buiten zijn, drankje in de hand en genieten van de muziek.

Last but not least, de Westhavenkade is voor mij altijd een fijne plek geweest. Veertien jaar lang heb ik daar gewoond, en het voelt altijd als thuiskomen. In het zonnetje op een bankje zitten, het uitzicht op de bootjes en het prachtige water bewonderen. Vaak loop ik daarna nog even een rondje om de kerk. De dienst van mijn stiefmoeder vond hier vijf jaar geleden plaats, dus het heeft ook een emotionele waarde voor me. De glas-in-lood ramen maken het tot een prachtig cultureel erfgoed van Vlaardingen!

Kortom, genoeg geweldige plekken in Vlaardingen om te ontdekken. Dus, wanneer kom jij langs?

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen