Huisje, boompje, Vlaardingen: wonen aan de Parkweg

Chantal, geboren in de wijk Holy, woont al heel haar leven in Vlaardingen. Vanaf haar twaalfde woonde ze in de Westwijk, had ze haar eerste huisje in de VOP en woont nu sinds zes jaar in de Oostwijk.

De Oostwijk
"Waarom ik voor deze buurt koos? De plek is simpelweg fantastisch, vooral omdat het Hof vlakbij is. Met de kinderen is het ideaal, de speeltuinen en parken zijn allemaal op loopafstand. Er zijn ook veel kinderen in de buurt die met elkaar spelen. Samen met de buren hebben we een aanvraag ingediend voor een nieuwe speeltuin aan de Parkweg. Er is een goede sociale controle in de buurt en we proberen veel samen te doen, zoals de jaarlijkse buurtbarbecue en activiteiten op Burendag. Het is een fijne manier om contacten op te bouwen. 
We vinden het ook leuk om alle festivals in Vlaardingen af te gaan. Er zijn veel evenementen en activiteiten die het extra leuk maken om in Vlaardingen te wonen. We zoeken alle activiteiten op waar je met de kinderen heen kunt. We kijken elk jaar erg uit naar het Zomerterras en bezoeken het stadsstrand en alle muziekevenementen. Je komt altijd veel bekenden tegen, wat het nog leuker maakt."

Het huis was nog helemaal in oude staat. In eerste instantie leek het niks, maar we zagen de potentie. Na een paar berichten over en weer was het huis ineens van ons."

Een oud huis
Wat maakt haar woning uniek? "Ons huis bestaat eigenlijk uit twee voormalige woningen die we hebben samengevoegd. We kennen zelfs twee mensen die hier vroeger hebben gewoond. Het huis stamt uit 1931 en is een van de oudste in de rij.
De plek is geweldig met vrij uitzicht op de dijk.

Elk huis hier is anders en er zijn nog veel oude details zichtbaar, zoals het plafond en glas in lood ramen. Het huis was een klushuis. Beneden was het acceptabel, maar boven moest alles gedaan worden. We hebben een nieuw dak laten plaatsen, een dakkapel toegevoegd, de kamerindeling veranderd, nieuwe vloeren gelegd en uiteindelijk beneden ook alles gestript. 
Tijdens het klussen vonden we zelfs nog oude kranten uit 1940/1941 die in de grond verstopt waren. Die kranten hebben we bewaard en ingelijst omdat we het zo bijzonder vonden."

Een bijzondere plek
Voor Chantel is Vlaardingen een bijzondere plek om te wonen. "We hebben hier onze sociale kring opgebouwd. Waarom zou ik ergens anders willen wonen? We zitten hier op een hele fijne plek met geweldige buren. Het station is dichtbij, en je bent zo in Rotterdam. De stad en supermarkten zijn op loopafstand, we zitten precies tussen de stad en de Van Hogendorplaan."

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen