Kapper London Line: 50 jaar echt Vlaardings

Wie op zoek is naar een huiselijke, gezellige kapper, kan het weleens proberen bij London Line aan de Landstraat 35a. Kapster Gaby Slotboom werkt er al 35 jaar en is sinds november 2021 ook de eigenaar. Gaby: "Mensen komen hier omdat ze niet bij zo'n steriele salon over de drempel willen. Negentig procent is vaste klant."

Wie die vaste klanten zijn? Gewone buurtbewoners, maar ook Bassie en Adriaan, gemeenteraadsleden en andere bekende Vlaardingers. "Laatst knipte ik een klant, dat was de vierde generatie van zijn familie. Dat zegt wel wat."

Al vijftig jaar een begrip
London Line werd vijftig jaar geleden geopend door Herman Etman. Twee jaar geleden ging hij met pensioen, maar zijn invloed is nog zichtbaar in de aankleding van de salon: overal hangen foto's en ansichtkaarten van klanten, in de etalage liggen oude kappersspullen en haarverzorgingsproducten, midden in de zaak tikt de klok uit het Kolpabad en bij de ingang bungelt een accordeon aan het plafond. Gaby wil dat niet veranderen. "Alleen als bijvoorbeeld een lamp kapotgaat, dan hang ik er misschien een andere."

Corona
"Het is een echte knipsalon", zegt Gaby. "Kleuren doe ik ook." Ze werkt nu alleen, na de moeilijke coronaperiode. "De salon is in totaal zeven maanden gesloten geweest, maar ik ben er nog. Mijn dochter heeft een crowdfunding actie opgezet. Dankzij onze klanten hebben we het gered. En nu gewoon weer hard werken en een potje opbouwen."

Schuine mop
Het is druk bij London Line. Toch blijft Gaby voorzichtig, ze neemt nog geen personeel in dienst. Als de tijd van corona en eventuele lockdowns echt voorbij is, kan ze daar weer aan gaan denken. Wat voor soort kapper zoekt ze dan? "Hij of zij moet zeker niet al te gevoelig zijn. Er worden hier wel eens schuine moppen verteld, daar moet je tegen kunnen."

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen