5 x Redenen waarom je graag in Vlaardingen woont

Vlaardingers zijn trots op hun stad. En dat is niet gek, want er zijn genoeg redenen om hier te willen wonen. Wij zetten er en aantal voor je op een rij. Heb jij een betere reden om van jouw stad te houden? Laat het ons weten!

Altijd wat te doen
In Vlaardingen is altijd wel iets te doen. Lekker uit eten, een bakkie doen, van het zonnetje genieten bij de Krabbelplas, naar de bios, een concert of festival bezoeken, naar het museum, gezellig winkelen... Je hoeft je geen moment te vervelen in deze mooie stad! Bovendien wordt er regelmatig iets georganiseerd door de gemeente én de betrokken inwoners, kijk maar eens in de uitagenda.

Sociaal en trots
Vlaardingers zijn sociale mensen met een hart voor de stad. Ze staan graag klaar voor hun mede inwoners en trekken dan ook graag met elkaar op. Of dat nu is met een buurt barbecue of een festival waar de hele stad en mensen van buiten naartoe komen. Omdat ze trots zijn op hun stad, dragen ze dat ook graag uit. Met eigen media, vrijwilligersorganisaties, evenementen en lokale dranken en spijzen, bijvoorbeeld. En door de Vlaardingse vlag uit te hangen.

Rijke geschiedenis
De prachtige historische straatjes in de binnenstad alleen al zijn een reden om van Vlaardingen te houden. En hoe meer je weet over de rijke geschiedenis die deze straatjes heeft gevomd, hoe mooier je de stad gaat vinden. Niet alleen het visserijverleden, maar ook de melkvaart, de industrie. En natuurlijk het bijzondere ontstaan van de stad, waar we dit jaar extra bij stil staan.

Gericht op de toekomst
Naast de geschiedenis, staat ook de toekomst staat centraal in Vlaardingen. De stad is dan ook altijd in ontwikkeling: er wordt gezorgd voor nieuwe woningen, werkgelegenheid gecreeerd, aandacht besteed aan goede eductie voor jong en oud,... En dat allemaal met oog op de toekomst, want duurzaamheid en meegaan met de tijd staan hoog in het vaandel bij de Vlaardingers.

Stad én natuur
Vlaardingen heeft alles wat je nodig hebt van een stad, maar er is ook veel natuur. Winkels, terrrasjes en bedrijventerreinen wisselen zich af met veel groen, water en zelfs een eigen strandje. Zowel stadsmensen als natuurmensen voelen zich hier dan ook al gauw thuis!

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen