Huisje, boompje, Vlaardingen: wonen in Ambacht

Wonen in Ambacht

Daisy en Roald wonen sinds een jaar in Vlaardingen Ambacht samen met hun hond Senna. Beiden zijn ze opgegroeid in Schiedam. Hoe komen ze in Vlaardingen terecht? 

Van Schiedam naar Vlaardingen
Daisy: “We waren op zoek naar een woning met een tuin en het aanbod in Vlaardingen sprak ons aan. En we hebben allebei los van elkaar dezelfde herinneringen aan de wijk Ambacht: als we vroeger naar de surfplas fietsten als tiener dachten we ‘Wat een leuke wijk, daar wil ik later wel wonen!’ Toen we de woning bezichtigden in de zomer, stonden alle bomen in de straat in bloei. Het zag er pittoresk uit, de woning ademde de sfeer van een jaren 30 woning en was mooi afgewerkt. We deden een bod, inmiddels het 6e huis waar we een bod op deden, maar helaas bood iemand anders hoger. We gingen verder op huizenjacht maar vonden de volgende woning veel minder sfeervol. Op een dag werden we gebeld door de makelaar van dit huis: of ons bod nog stond want de kopers zagen af van hun bod!”

Dorps gevoel in Ambacht
Wat Daisy aanspreekt aan Ambacht is de rust. “Hiervoor woonde ik in het drukke Schiedam Centrum vlakbij het station. Ook is het hier een stuk groener. Ik vind het fijn om in de zomer onder onze overkapping in de tuin te zitten. En dagelijks geniet ik van de lichtinval door de mooie glas in lood ramen.”

Roald houdt van het dorpse gevoel van Ambacht. “De sfeer is hier dorps. Je kent elkaar allemaal. Er heerst een gemeenschapsgevoel. Er worden veel activiteiten georganiseerd in deze straat. Zo houden we een zomerbarbecue en rond kerst is het feestelijk als de kinderen de straatkerstboom versieren. We genieten met elkaar bij de vuurkorven van chocolademelk glühwein en de kerstmuziek. En met oud & nieuw stond de buurman voor de deur met zelf gebakken oliebollen. In de wijk zelf wordt ook veel georganiseerd door bewonersplatform Ambacht. Wij zijn de fanatiekste straat rond Halloween. Onze overbuurman had een heel spookhuis gemaakt van zijn woonkamer.”

Ligging van de wijk en lokaal shoppen
Ook de ligging van de wijk en de lokale winkels zijn een grote pluspunt voor Daisy en Roald. 
Roald: “Je bent zo bij de Vaart en Broekpolder. Een mooi wandel-, fiets- en skeelergebied. Ik ben een groot voorstander van lokaal winkelen. En de winkeliers van de Van Hogendorplaan zijn top! Zo wilde ik en Daisy rozenwater halen bij de Turkse supermarkt. Hij had het niet in het assortiment maar haalde het speciaal in huis voor Daisy. Of het Chinese afhaalrestaurant: waar ik af en toe Fa Chong haal. Een tijd terug was hun Fa Chong oven kapot. Elke keer dat ik langsliep, kreeg ik een update of de oven al gemaakt was. De To Good To Go paketten van Bakker Senna zijn supergoed. Die halen we af en toe en delen we ook met de buren want er zit echt zo veel in!”

Lijkt het je ook leuk om meer te vertellen over de buurt waar je woont? Stuur dan een mailtje naar annemei@vlaardingenpartners.nl

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen