Slijterij Tulpglas: hip en lokaal

Een lekker wijntje, single malt whisky, ambachtelijk gebrouwen biertjes en hippe shotjes... Slijterij en wijnhandel Tulpglas in de Fransenstraat heeft het allemaal. Met lokale en regionale producten van hoge kwaliteit en door leuke evenementen te organiseren heeft eigenaar Monique Westein een trouwe klantenkring opgebouwd.

Cadeautje voor jezelf of een ander 
Je loopt argeloos binnen voor een flesje wijn en komt naar buiten met een prachtig verpakt cadeau. Voor je moeder, voor je geliefde of zomaar, omdat het kan. Want Tulpglas is niet alleen een sijterij, maar ook een fijne cadeauwinkel. Voor speciale dagen, zoals Valentijnsdag, Moeder- en Vaderdag is Monique al weken van tevoren in de weer met folies, krullen en mooie doosjes. Daar gaan dan bijvoorbeeld likeur en glaasjes in, champagne met fudge en flûtes, of wijn met chocolaatjes en een boek, voor de leesbeesten.
 
Lokale dranken, maar ook internationaal
Tulpglas verkoopt veel Nederlandse dranken. Gin, schelvispekel en likeur van de Vlaardingse distilleerderij Van Toor, 'craftbier' van kleine brouwerijen, wijn van Nederlandse wijnmakers als de Apostelhoeve en de Kleine Schorre. Maar natuurlijk ook Franse en Italiaanse wijnen en Schotse whisky's. 

Eigen collectie
Bijzonder is de eigen collectie van Tulpglas: het Vlaardingse Zuurtje is een limoncello, Babbelaartje een boterbabbelaarlikeur, en dan heb je ook nog de wijnen Broekpolder Rood en Visbank Blanc. Speciaal voor dit feestjaar zijn er de Vlaardingen 750 jaar stadsrechten-wijnen.
 
Proeverijen
Monique bedenkt altijd wel iets dat reuring brengt. Zo worden er regelmatig whiskyproeverijen op touw gezet, in samenwerking met een whiskydeskundige die uitleg over de verschillende dranken geeft. De proeverijen zijn nu nog in een sfeervolle ruimte boven café de Pittstop, maar eerdags gaat dat allemaal in een eigen proeverijruimte achter de winkel gebeuren. 

Binnenkort organiseert de Vlaardingse onderneemster bovendien weer een Cellodag. "De Cellodag van vorige zomer was supergaaf, dus dat doen we graag nog eens. De hele dag speelt er dan een celliste in de winkel en er kunnen verschillende soorten 'cello' (Italiaanse likeuren) geproefd worden."

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen