Huisje, boompje, Vlaardingen: de Oostwijk

June is 29 jaar oud en werkzaam bij de gemeente Rotterdam, daarnaast runt ze samen met haar zus een winkel op de Loper: Jula conceptstore. Ze is een geboren en getogen Vlaardinger en woont met haar gezin in de Oostwijk, in een oude duikschool. 

June is zeven jaar geleden hier komen wonen vanuit de VOP, ze was op zoek naar een meer gezinsgerichte buurt. Haar vriend had al in deze buurt gewoond en was bekend met de omgeving. “Mensen begroeten elkaar nog en er is een sociale controle op een prettige manier. Het is een gemoedelijke buurt waar je je buren kent”. Het huis was de enige die ze bezichtigden en het voelde meteen goed. Ondanks dat ze een lekker dakterras hebben zien ze het Hof echt als hun achtertuin. “Hier in de oostwijk is ieder huis anders en dat maakt de straat zo sfeervol.”
Vanuit hun huis hebben ze aan de ene kant zicht op de kerktoren en aan de andere kant op de enorme cruiseschepen die soms voorbij komen.


Ze geeft aan dat Vlaardingen echt als een stad voelt maar wel het gemoedelijke karakter van een dorp heeft, dat maakt het zo fijn wonen. Haar huis zit precies tussen twee metrostations in en Rotterdam en het strand zijn dan ook snel te bereiken. Het dorpsgevoel en de aanwezigheid van de Broekpolder maken dat ze niet zomaar uit Vlaardingen willen vertrekken.

Unieke trekpleisters van Vlaardingen vindt ze naast de broekpolder het zomerterras, winterparadijs en de Stadsgehoorzal met een ruim en afwisselend aanbod. Als inwoner merkt ze dat er echt in de stad wordt geïnvesteerd, wat het wonen in Vlaardingen nog aantrekkelijker maakt.

Lijkt het je ook leuk om meer te vertellen over de buurt waar je woont? Stuur dan een mailtje naar annemei@vlaardingenpartners.nl.

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen