Smaakmakers: Lianne van Kalken

Tarte Tatin met wilde perzik

Lianne van Kalken is wethouder in Vlaardingen namens GroenLinks. Lianne heeft onder andere groen, klimaatadaptatie, dierenwelzijn, Regenboogstad én cultuur in haar portefeuille. En koken is misschien niet zo haar ding, maar bakken des te meer! Vandaar deze hit bij Lianne’s familie en vrienden: de Franse feestelijke klassieker tarte tatin.

“Kunst en cultuur maken het leven positief en licht, in zó veel verschillende vormen. Ik ben blij dat ik als wethouder Kunst, Cultuur en Erfgoed dit een prominente rol kan geven in onze stad. KADE40, ons cultuurhuis in de stad, is daarbij een belangrijke pijler! Ik werk heel graag met KADE40’ers samen.”

Voor een machtig interessante uit-eten-avond zou de wethouder als het kon een tijdreis maken: “Het lijkt mij leuk om te eten met de vier drijvende krachten die nu in onze haven liggen: Agneta, Floris V, Van Ruytenburgh en Lutgardis. Hoe leuk zou het zijn om met deze belangrijke Vlaardingers in onze stad te eten? Zoals bijvoorbeeld met powervrouw avant la lettre Agneta van der Linden (1696-1787). Zij woonde in het Huis met de Linden (ons huidige museum), samen met haar man. Na zijn dood nam ze de leiding over van zijn bedrijf.”

Ze wenst KADE40 én Vlaardingen nog vele decennia veel cultuur, kunst en samenzijn toe.

ingrediënten:
50 gram boter
50 gram suiker
3 wilde perziken (of rabarber in het voorjaar, gebruik dan 3 stengels)
1 rol bladerdeeg
100 gram roomkaas, kamertemperatuur
100 gram kwark
2 el poedersuiker

bereiden:
– Verwarm de oven voor op 225 graden.
– Verwarm de boter in de pan en voeg suiker toe.
– Snijd de perziken in plakjes en verwarm deze in de pan. Leg de perzik vervolgens in een taartvorm. – Rol het bladerdeeg uit over de wilde perziken, en zet de tarte tatin vervolgens 20 minuten in de oven.
– Maak in de tussentijd de frosting: de roomkaas los kloppen en vervolgens kwark en poedersuiker toevoegen. Goed doorroeren tot er geen klontjes meer in zitten.
– Keer de tarte tatin om op een bord als deze net uit de oven komt.
– Spreid de frosting over de taart en serveer! Bon appetit.

 

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen