Harinkie happen? Hier haal je ‘m!

Wist je dat haring in verschillende regio's anders gegeten wordt? Zo eet de echte Vlaardinger een harinkie zonder uitjes. En natuurlijk wordt het visje niet gesneden, maar in z'n geheel uit de hand gegeten. Maar waar in Vlaardingen haal je nu jouw haring? Enkele vishandelaren in de stad op een rij!

Visboetiek Emous
Visboetiek Emous is al jaren een begrip in Vlaardingen. De viswinkel aan de Dirk de Derdelaan is open van maandag tot en met zaterdag om jou van de lekkerste haring en andere heerlijke vis te voorzien. Wil je liever een gebakken visje, zoals kibbeling of een lekkerbekkie? Dan wordt deze voor je neus vers gebakken. Smullen maar!

De Goeie Oude Tijd
Lekkere trek tijdens het winkelen bij Winkelcentrum De Loper? Dan ga je natuurlijk even langs vishandel De Goeie Oude Tijd. Eigenaar René weet precies hoe een Vlaardinger zijn harinkie wil en zorgt daar dan ook graag voor. Ook de vissalades, belegde broodjes en de visfrietjes zijn het proberen waard.

't Hoogertje
In de Kuiperstraat vind je Vishandel 't Hoogertje, die het hele jaar door haring verkoopt, evenals andere vissoorten, salades, sushi en schaal- en schelpdieren. Ga je een harinkie halen bij 't Hoogertje? De vishandel vertelt je graag over de vangst, herkomst én hoe de haring niet alleen puur lekker gegeten kan worden, maar ook kan worden verwerkt in recepten. 

Graatje
Op de Westhavenplaats, naast de brug, kun je al jarenlang terecht bij Vishandel Graatje. Of je nu trek hebt in een broodje met vis, makreel, kibbeling of natuurlijk een lekkere verse haring - Graatje heeft het voor je in huis.

Vishandel Simonis
Op woensdagen kun je op de markt in het centrum van Vlaardingen een lekker harinkie happen bij Vishandel Simonis. Simonis komt oorspronkelijk uit Scheveningen, maar heel wat Vlaardingers halen er maar wat graag hun vis op de weekmarkt.

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen