

Gevulde paprika’s met couscous én een schaaltje kroepoek
Bij Bart van Dorp, algemeen manager van poppodium De Kroepoekfabriek, staan de deuren wagenwijd open. Hij geeft graag letterlijk en figuurlijk de sleutel uit handen, en nodigt Vlaardingse creatievelingen met een goed idee uit om in de Kroepoekfabriek allerlei moois te maken en te organiseren.
Als je in een toko met zó’n naam werkt, dan moet je wel van koken houden, toch? “Nou, ik zal het maar meteen bekennen: ik ben dus helemaal niet zo’n gepassioneerde kok. Ik hou van lekker eten en vind het geweldig als iemand daar helemaal op los kan gaan. Maar zelf wil ik graag met zo min mogelijk inspanning een zo lekker mogelijk resultaat. Tijdens het koken doe ik de afwas en de keuken is schoner dan toen ik begon. Mijn vrouw daarentegen staat het liefst de hele dag in de keuken en maakt er een enorme bende van – het resultaat is dan ook vaak véél beter. Maar sámen in de keuken is geen goede match.”
Bart gaat harder voor het sociale genoegen van eten: “Ideaal: tapas! Veel en oneindig! Geen gangen, maar heel de tafel vol eten, vrienden over de vloer en muziek erbij – dat is een topavond voor mij.”
Het aanbod van De Kroepoekfabriek is net zo breed als zo’n tafel vol tapas: concerten van bands uit binnen- en buitenland, jongerenfeesten (12 en 16 jaar), K-Pop avonden, nachtevenementen, en volop ruimte voor talentontwikkeling. Bart voelt zich verwant met KADE40: “Zo veel te doen op zo’n fijne plek! Welke Vlaardinger wordt van het KADE40-aanbod nou niet nieuwsgierig?”
ingrediënten
300 g couscous
400 ml kokend water
6 puntpaprika's
2 sjalotjes
15 g verse munt
150 g feta 50+
4 g gerookte paprikapoeder
5 g gemalen komijn
4 el olijfolie
40 g gewelde abrikozenstukjes
75 g biologische veldsla
...en een zak met je favoriete kroepoek :-)
bereiden:
– Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk kokend water erover. Roer door, dek af en laat 10 minuten staan.
– Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, haal de zaadlijsten eruit, maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.
– Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
– Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten onder in de oven.
– Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en hup, op tafel ermee – waar je natuurlijk naar eigen smaak en naar hartenlust kroepoek toevoegt!

Bij Bart van Dorp, algemeen manager van poppodium De Kroepoekfabriek, staan de deuren wagenwijd open. Hij geeft graag letterlijk en figuurlijk de sleutel uit handen, en nodigt Vlaardingse creatievelingen met een goed idee uit om in de Kroepoekfabriek allerlei moois te maken en te organiseren.
Als je in een toko met zó’n naam werkt, dan moet je wel van koken houden, toch? “Nou, ik zal het maar meteen bekennen: ik ben dus helemaal niet zo’n gepassioneerde kok. Ik hou van lekker eten en vind het geweldig als iemand daar helemaal op los kan gaan. Maar zelf wil ik graag met zo min mogelijk inspanning een zo lekker mogelijk resultaat. Tijdens het koken doe ik de afwas en de keuken is schoner dan toen ik begon. Mijn vrouw daarentegen staat het liefst de hele dag in de keuken en maakt er een enorme bende van – het resultaat is dan ook vaak véél beter. Maar sámen in de keuken is geen goede match.”
Bart gaat harder voor het sociale genoegen van eten: “Ideaal: tapas! Veel en oneindig! Geen gangen, maar heel de tafel vol eten, vrienden over de vloer en muziek erbij – dat is een topavond voor mij.”
Het aanbod van De Kroepoekfabriek is net zo breed als zo’n tafel vol tapas: concerten van bands uit binnen- en buitenland, jongerenfeesten (12 en 16 jaar), K-Pop avonden, nachtevenementen, en volop ruimte voor talentontwikkeling. Bart voelt zich verwant met KADE40: “Zo veel te doen op zo’n fijne plek! Welke Vlaardinger wordt van het KADE40-aanbod nou niet nieuwsgierig?”
ingrediënten
300 g couscous
400 ml kokend water
6 puntpaprika's
2 sjalotjes
15 g verse munt
150 g feta 50+
4 g gerookte paprikapoeder
5 g gemalen komijn
4 el olijfolie
40 g gewelde abrikozenstukjes
75 g biologische veldsla
...en een zak met je favoriete kroepoek :-)
bereiden:
– Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk kokend water erover. Roer door, dek af en laat 10 minuten staan.
– Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, haal de zaadlijsten eruit, maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.
– Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
– Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten onder in de oven.
– Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en hup, op tafel ermee – waar je natuurlijk naar eigen smaak en naar hartenlust kroepoek toevoegt!

Verder lezen


Smaakmakers: Migas de Almería à la Haringkop
Eten en drinken
Smaakmakers: Lianne van Kalken
Eten en drinken
Smaakmakers: pannenkoekentaart
Eten en drinken
Cocktail time! 4 x Zomers genieten in Vlaardingen
Eten en drinken
Vegan in Vlaardingen? Hier moet je zijn!
Eten en drinken
Breakfast time! Lekkere ontbijthotspots in Vlaardingen
Eten en drinken
Hier in Vlaardingen drink je de lekkerste koffie
Eten en drinken
Terrasje pakken? 5 x terras hotspots in Vlaardingen
Eten en drinken
Slijterij Tulpglas: hip en lokaal
Eten en drinken
Lekker lunchen in Vlaardingen? Dat doe je hier!
Eten en drinken
Ice ice baby! Hier haal je de lekkerste ijsjes in Vlaardingen
Eten en drinken
Sushi hotspots in Vlaardingen
Eten en drinken
Hotspots voor burgerlovers in Vlaardingen
Eten en drinken