District U krijgt onderwijs-campus

Goed beroepsonderwijs biedt een goed toekomstperspectief. Niet voor niets is het beroepsonderwijs zo belangrijk voor Vlaardingen en de regio. De gemeente heeft daarom de ambitie een echte mbo-stad te worden. En daar hoort ook een campus bij!

Samen met het Albeda College en Lentiz werkt de Gemeente Vlaardingen aan het realiseren van een nieuwe onderwijs-campus, die straks in District U zal komen. Net als andere mooie initiatieven van MBO-stad Vlaardingen, zoals de Food Innovation Academie (FIA) en de Zorg Innovatie Academie (ZIA), is het doel om goed en toegankelijk onderwijs te bieden en kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Kansen voor de regio
Omdat er veel vraag is naar werknemers in de sectoren Food, Zorg en Techniek, ziet Vlaardingen hier veel kansen. Enerzijds omdat mbo-opleidingen perspectief bieden op werkgelegenheid voor jongeren. En anderzijds om bedrijven in de regio te helpen aan goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers.

Lentiz en het Albeda Collega zullen op de campus samen onderwijs verzorgen met een doorlopende leerlijn, waardoor jongeren naadloos kunnen doorstromen van vmbo naar mbo. "Voor jongeren is niks belangrijker voor hun ontwikkeling dan een goede school en een veilige leeromgeving," benadrukken de initiatiefnemers.

Onderwijs in District U
District U is een nieuwe stoere stadswijk in Vlaardingen, die volop in ontwikkeling is. Het stadsdistrict is gericht op de toekomst en daarom gericht op wonen, werken én leren. Naast de verschillende soorten woningen, horecagelegenheden, sportgelegenheden en kantoren maakt onderwijs het hele plaatje compleet.

"Daarom is het vanaf het begin van onze plannen al de ambitie om onderwijs in het gebied te hebben," laten de ontwikkelaars weten. "We verwachten dat de leerlingen straks de bedrijvigheid in en rond District U weten te vinden voor leerplaatsen en werkervaring. Dat soort interactie is wat een echte stadswijk maakt."

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen