Rivierzone

Rivierzone

De Rivierzone van Vlaardingen is een nieuw stadsdeel aan de rivier de Nieuwe Maas. Er zullen tussen de 2450 en 3100 woningen worden gebouwd. Een mix van appartementen en eengezinswoningen in een groene omgeving verschillend in grootte en in prijs.

Lees meer
Nieuw stadsdeel in de  Rivierzone Vlaardingen
Met de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk wil Vlaardingen de verbinding van de historische binnenstad met de rivier maken en een plek creëren waar wonen, werken, leren en ontspannen samen komen op verschillende locaties in de Rivierzone. De gemeente doet dit samen met ontwikkelaars, bewoners en initiatiefnemers in het gebied. Vanwege het grote woningtekort zijn de nieuwe woningen hard nodig.

Drie gebieden
De Rivierzone bestaat uit drie grote gebieden: Zuidelijke Binnenstad, Maaswijk en Koningin Wilhelminahaven (KW-Haven).

Woningbouwontwikkelingen
Voor het project Museumkwartier in het gebied Zuidelijke Binnenstad is het bestemmingsplan onherroepelijk en zal binnenkort met de bouw worden begonnen. 

Voor drie projecten: Maaswijk-West (District U) en Maasboulevard-Westhavenkade (New Haven), beide in het gebied Maaswijk en voor het project Eiland van Speyk, gelegen in de KW-Haven, zijn de bestemmingsplannen vastgesteld op 13 oktober 2022.  Met de uitspraak van de Raad van State 13 maart 2024 zijn de bestemmingsplannen Maaswijk/District-U en Eiland van Speyk onherroepelijk en is er groen licht voor de bouw van zo’n 1400 woningen. 

Het project New Haven vergt een kleine aanpassing. De verwachting is dat voor dit project het bestemmingsplan binnenkort ook onherroepelijk wordt, waarmee ook de realisatie van dit project mogelijk is.

Impressie District U
  
Prettig wonen en leven
Naast wonen zullen er in het gebied diverse voorzieningen komen, zoals scholen, restaurants, een gym en sport- en spelzones. In de Rivierzone moet het prettig wonen en leven zijn. Daarom is er ook aandacht voor het behoud van het historische karakter van de oude havens en de (ecologische) vergroening van de Rivierzone met oog voor planten en dieren.

Metro
Met een snelle metroverbinding naar Rotterdam Centrum (15 minuten), naar het strand van Hoek van Holland (18 minuten) en nabij het metrostation Vlaardingen Centrum.
Wat het gebied extra bijzonder maakt is dat de stadswijk grenst aan de binnenstad van Vlaardingen en aan de rivier de Nieuwe Maas. De rivier die elke dag verandert van kleur en dynamiek. Met haar vele passerende zeeschepen, zeiljachten en cruiseschepen, is het een levend schilderij dat nooit verveelt.

Delta hotel vanaf het water Stadsstrand 

 

Praktische informatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen