Bijzondere wandelroutes in Vlaardingen

Nu het zonnetje weer begint te schijnen, is het de ideale tijd om op verkenning te gaan in eigen stad. Want wist je dat Vlaardingen heel wat bijzondere wandelroutes kent? Zowel in de stad, als in de natuur. En voor iedereen!

Wandelen met een biertje en een harinkie
De gezelligste wandeltocht van Vlaardingen is natuurlijk de Haring en Bier Wandeltocht, die dit jaar al voor de twaalfde keer wordt georganiseerd. Omdat de stad in 2023 750 jaar bestaat, is er een extra feestelijke opening in de sfeer van Vlaardingen 750.

Je kunt kiezen om 15 of 25 kilometer door Vlaardingen te wandelen, met tijdens de tocht verschillende punten waar je kunt bijpraten met andere deelnemers en even kunt rusten. Bij de finish word je verwelkomd met een groot feest!

Street Art in Vlaardingen
Muurschilderingen, beelden, monumenten,… Door heel Vlaardingen is prachtige street art te vinden. Met de kunstwandelroute die werd ontwikkeld door Rob Tiebout - vrijwilliger bij het team Kunst, Cultuur en Erfgoed van de gemeente Vlaardingen -, kun je deze gaan ontdekken op elk moment dat het jou uitkomt. Trommel je vrienden op en combineer een dagje cultureel en educatief bezig zijn met een gezellige wandeling! Je kunt de kunstroute hier downloaden.

Door de natuur van de Broekpolder
De Broekpolder is een prachtige omgeving om doorheen te wandelen. Uitgestippelde wandelroutes of georganiseerde wandeltochten geven je bovendien een kans om dit natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen nog beter te leren kennen. Het gebied is maar liefst 400 hectare groot, dus genoeg te zien!

Een stukje geschiedenis
Wist je dat niet alleen de visserij, maar ook de melkveehouderij vroeger belangrijk was voor Vlaardingen? Wat dit allemaal inhoudt en waar in de stad dit plaatsvond, kun je ondervinden aan de hand van een gezellig en leerzame wandeling, in combinatie met een tochtje op de Vlaardingse fluisterboot ‘Andante’. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen zullen je alles vertellen! Je kunt je aanmelden voor een groepsarrangement op een datum naar keuze, of sluit individueel aan bij een van de georganiseerde tochten.

Wist je trouwen dat ServiceTeam Vlaardingen nog meer interessante wandeltochten door Vlaardingen organiseert? Zo zijn er verschillende stadswandelingen waar je aan kunt deelnemen. Of wat dacht je van een beklimming van de toren van de Grote Kerk?

Nog meer wandelroutes in Vlaardingen
Het hele jaar door worden er in en om de stad leuke en bijzondere wandelroutes georganiseerd. Wil je weten welke er binnenkort op de planning staan? Check dan de Uitagenda van Vlaardingen.

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen