6 x leuk om te doen met kids

Vakanties, studiedagen, weekenden, woensdagmiddagen,... Allemaal redenen om een leuk dagje uit met de kids te plannen. Gelukkig is er in Vlaardingen altijd genoeg te doen voor jong en oud. Even geen inspiratie? Wij geven je graag een aantal tips om eropuit te gaan met je kinderen.

Naar het zwembad
Welk kind vind het niet heerlijk om te spetteren, te duiken en van de waterglijbaan te roetsjen? Bij Zwembad De Kulk kan het allemaal. Terwijl ouders even lekker bijkomen in het bubbelbad, natuurlijk.

Tussendoor even bijkomen met limonade en een zakje chips, of een lekker patatje van Brasserie De Kulk. En dan? Hoppa, weer van de glijbaan af!

Speurtocht door het museum
Bij Museum Vlaardingen ontdek je steeds weer iets nieuws over je eigen stad. Voor kinderen is het extra leuk, want zij mogen een speurtocht doen door het museum. Tussen het zoeken naar de juiste antwoorden door kan er gekleurd worden en gepuzzeld, of je kunt je verkleden als een Vlaardingse visser van vroeger.

Beestjes aaien op de kinderboerderij
Lekker knuffelen met de geitjes, de pony's aaien, de koeien bewonderen, kroelen met de konijnen en cavia's,... Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Stadsboerderij Holywood. Maar dat is lang niet alles! Er kan bijvoorbeeld ook heerlijk geklauterd worden in de grote speeltuin. Of wat dacht je van een potje Farmspelen met de hele familie?

Gamen bij Game Plaza
Aan het Veerplein is er een echte ouderwetse arcadehal, waar zowel jonge als oudere kids heerlijk kunnen gamen en spelletjes spelen: Game Plaza. Zowel de klassieke als moderne games zijn er te vinden, van Mario Kart en Whack 'n Win tot NBA Hoops en Super Bikes!

Pannenkoeken eten
Een pannenkoek gaat er altijd in bij de kids! Vlaardingen heeft niet één maar twee prachtige locaties waar dit kan: het Vlaardingse Pannenkoekenhuis 't Hof en de Soete Suikerbol. Bij beide kun je kiezen uit heel veel soorten pannenkoeken en bij mooi weer neem je lekker met het hele gezin plaats op het terras, waar de kids kunnen spelen en helemaal zichzelf mogen zijn.
 
Naar de (binnen)speeltuin
Naar de speeltuin is altijd een goed idee. Wat dacht je van natuurspeeltuin het Klauterwoud in de Broekpolder? Hier is genoeg te ontdekken, klimmen en klauteren voor een middagje uit. En is het wat minder lekker weer, dan kies je gewoon voor een binnenspeeltuin, zoals Speelparadijs De Beestenboel of Binnenspeeltuin Ballorig Vlaardingen. Wedden dat jouw kids zich geen moment zullen vervelen?

Verder lezen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen