Praktische informatie

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar, binnen en rondom Vlaardingen te reizen. Zo zijn er drie metrostations, verschillende buslijnen en een tram. Plan jouw bezoek naar of binnen Vlaardingen met onderstaande info.

Openbaar Vervoer

Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar en binnen Vlaardingen te reizen. 

Metro
Wil je met de metro naar Vlaardingen? Dat kan door gebruik te maken van de Hoekse Lijn.  Vlaardingen heeft drie metrostations: Vlaardingen Oost, Vlaardingen Centrum en Vlaardingen West. 

Om bij de binnenstad te komen stap je uit bij metrostation Centrum en loop je de Westhavenkade af richting de Westhavenplaats. 

Met de metro zit in je in mum van tijd in Rotterdam of op het strand van Hoek van Holland. 

Bus
Buslijnen 56 en 156 rijden tussen metrostation Vlaardingen West en Holy Noord. Deze lijnen rijden daarbij ook door het centrum en langs metrostation Vlaardingen Oost.
 
Halte Liesveldviaduct ligt centraal in de binnenstad van Vlaardingen. Vanaf de bushalte kun je zo de Hoogstraat inlopen, via de mooie bloementrappen het overdekte winkelcentrum Liesveld gaan verkennen of naar de Westhavenplaats voor een drankje of een hapje. 

Bus 126 rijdt tussen station Schiedam Centrum en metrostation Maassluis West. Deze bus rijdt ook door Vlaardingen en stopt onder andere bij metrostation Vlaardingen Oost en op het Liesveldviaduct. 

Tram
Tramlijn 24 rijdt tussen Vlaardingen-Holy en De Esch (Rotterdam) en heeft onder andere haltes bij de stations Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal. Vanuit Holy heb je hiermee een mooie aansluiting op de treinen. 

Voor alle actuele reisinformatie kijk je op www.9292.nl 

Openbaar vervoer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen