Uitagenda
Mother of Millions & Thistle Sifter

Mother of Millions & Thistle Sifter

  • 01-11-2024
  • 20:00
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 1 november staat de Griekse post/progmetal band Mother of Millions in De Kroepoekfabriek! De sound van dit kwartet uit Athene is te omschrijven als groots en filmisch. De band krijgt op deze avond support van het instrumentale post-rock project Thistle Sifter. Bereid je voor op intense soundscapes en invloeden van folk en progressieve rock.

MOTHER OF MILLIONS

Mother of Millions is een post/progmetal-kwartet, afkomstig uit Athene. Deze Griekse band heeft inmiddels drie albums uitgebracht; Human (2014), Sigma (2017) en Artifacts (2019). De band heeft meerdere uitverkochte headline-shows en deelde het podium eerder met acts als Pain of Salvation, Devin Townsend en Riverside. De naam van de band komt van de gelijknamige plant ‘Mother of Millions’ (Kalanchoe delagoensis), een plant die zich oncontroleerbaar verspreidt én giftig is. Twee punten die de band als metafoor ziet voor de natuur en de samenleving. De sound van deze Griekse progmetal-band is te omschrijven als zowel groots als filmisch. Bereid je voor op intense soundscapes vol ritme, folk-invloeden en progressieve rock-tunes. Voor fans van Katatonia, Opeth, Porcupine Tree en Tool. Mother of Millions bestaat uit: George Prokopiou – zanger Kostas Konstantinidis – gitarist Panos Priftis – bassist George Boukaouris – percussionist, toetsenist

THISTLE SIFTER

Thistle Sifter is een instrumentaal post-rock project van Engelse muzikant Pete Barnes. Na het uitbrengen van een debuutalbum (A Spectral Moon) speelde de band een aantal audio-visuele concerten verspreid over Nederland, waaronder AFAS Live (met Sigur Rós) en Le Guess Who? Festival in Utrecht. Het nieuwe album Circles werd geïnspireerd door een persoonlijke worsteling met gezondheid, acceptatie en het loslaten van het verleden. De muziek werd geschreven tijdens een langdurige herstelperiode, ver van familie en vrienden in Engeland. Het resultaat is een krachtige instrumentale plaat, waarin thema’s als Brexit, de pandemie en de weg naar herstel centraal staan.

Tickets Kopen

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen