Uitagenda
Broekpolderdag

Broekpolderdag

  • 09-06-2024
  • 10:00
  • Broekpolder
Op zondag 9 juni organiseert de Federatie Broekpolder de tweede editie van de Broekpolderdag. Dat is een dag waarop organisaties in de Broekpolder de deuren openstellen voor publiek en er veel verschillende activiteiten -helemaal gratis- georganiseerd worden. Ook dit jaar doen verschillende partijen mee zoals het Klauterwoud met een kinderactiviteit, de Federatie met wandelingen, Natsec met kanoclinics, de modelvliegvereniging met demonstraties, de Jeu de Boules met hun open dag en, er zullen nog meer organisaties bij komen de komende periode. Het programma groeit gestaag en we hopen er net zo’n actieve, sportieve en leerzame dag van te maken als vorig jaar.

Programma zondag 9 juni
Adventure Vlaardingen, Watersportweg 21
13.00-16.00 uur Ontdek het avontuurlijke klimparcours onder begeleiding van een ervaren instructeur, geschikt voor alle leeftijden, ook voor de allerkleinsten is er een mogelijkheid om mee te doen Je kunt elk heel en half uur gratis meedoen. Ook is de gezellige horeca geopend en zijn de toiletten tussen Adventure en het Klauterwoud geopend. 

Andante, Waterpoort, Watersportweg 11
10.00 uur en 13.00 uur: Vaar mee met de Andante. Er zijn 2 gratis afvaarten met de fluisterboot de Andante waarbij je de Broekpolder vanaf het water kunt ontdekken. Vertrekpunt is de kade bij de Waterpoort. De vaartocht duurt 2 uur, de gids vertelt je van alles over de flora en fauna en onderweg krijg je een gratis consumptie. We varen over de Vliet langs de Vlietlanden en halverwege stappen we even uit bij de "Duikplank" voor een korte wandeling van 20 minuten met een gids. De Andante pikt je weer op voor de terugtocht. Er is een toilet aan boord.

1e afvaart: 9.45 uur aan boord, 10.00 uur vertrek- 12.00 uur aankomst

2e afvaart: 12.45 aan boord, 13.00 uur vertrek - 15.00 uur aankomst

Binnenkort meer informatie over het reserveren van een plaatsje op de boot. Er is plek voor maximaal 2x 35-40 personen.

Clubhuis Bommeer, Broekkade 5
10.00-20.00 uur: Horeca en terras geopend. Het gezellige clubhuis is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Hier kun je heerlijk eten en drinken en genieten midden in de mooie omgeving van de Broekpolder van goede koffie en versgemaakte producten.

Jeu de Boules Club Vlaardingen, Watersportweg 7
13.00-16.00 uur: Maak kennis met het Jeu de Boules spel. Je kunt onder begeleiding komen boulen op een van de 44 buitenbanen, midden in de rustige en groene omgeving van de Broekpolder. Kom langs, speel een potje jeu de boules mee en maak kennis met deze leuke vereniging.

Kanovereniging Natsec, Watersportweg 40
11.00-16.00 uur: Kano demonstraties en workshops. Kijken en doen voor kinderen en volwassenen bij kanovereniging Natsec op een prachtige plek aan de Vlaardinger Vaart. Er liggen op 9 juni tientallen boten voor je klaar. Je kunt naar hartenlust zelf allerlei soorten boten uitproberen.Geniet van de verschillende demonstraties op het water zoals eskimoteren, freestyle, kanoreddingen en open kanovaren. Op het mooie terras kun je onder het genot van een muziekje een consumptie nuttigen.

Natsec heeft een speciale Open Dag aanbieding: dat is een introductiecursus ná de Open Dag, voor mensen die willen weten of kanovaren iets voor ze is. Vraag bij Natsec naar de gunstige cursusprijs, lestijden en overige voorwaarden.

Klauterwoud, Watersportweg 11
10.00-15.00 uur: Slootjesdag voor kinderen van 4-12 jaar. Heb jij altijd al willen weten wat er op het water loopt en wie er onder water leven? Doe dan tijdens de Broekpolderdag mee aan de slootjesdag. Je vindt ons langs de kreek bij het vlonderpad in het Klauterwoud. Wij zorgen voor schepnetjes, maar als je die van jezelf uit wilt testen, is dat natuurlijk ook hartstikke leuk.

In bakken verzamelen we de waterdiertjes om ze van dichterbij te  bekijken. Kijk op de zoekkaart, welk diertje heb je gevonden? Wie weet vind je wel een waterschorpioen of ruggenzwemmertje.

Vooraf inschrijven is niet nodig, als er een schepnetje vrij is kan je gezellig meedoen. En is het wat druk? Kijk dan eens bij een van de andere activiteiten tijdens de Broekpolderdag en kom je wat later bij ons langs.

Veerpont Kwakelpont
11.00-17.50 uur: Kwakelpont vaart tussen Maasland en de Broekpolder. Stap op de pont (kan ook met de fiets of scootmobiel) en bezoek eetcafé 't Jachthuis voor een hapje, drankje of een lekker ijsje. 

Masamuda Eduatief Archeologisch Erf, Klokbekerpad 1
12.00-16.00 uur: Het archeologisch erf is geopend. Bij Masamuda leer je alles over de geschiedenis van Vlaardingen en de archeologie. Neem een kijkje achter de houten palissades en wandel zo de steentijd en de middeleeuwen in. Beleef hier hoe Vlaardingers in die tijden woonden en leefden. 

Radio Modelvlieg Vereniging Vlaardingen (RMVV), Broekpolderweg 270
10.00-16.00 uur: Vliegdemonstraties. Kom naar het vliegveld van de Broekpolder. Hier kun je de hele dag je hart ophalen met de bezichtiging en demonstraties van verschillende modelvliegtuigen. De vliegmogelijkheden zijn uiteraard helemaal afhankelijk van het weer. De RMVV heeft ervaren instructeurs, die het leuk vinden jou de beginselen in het vliegen bij te brengen. Je kunt bij de RMVV ook je modelvlieg brevet halen.

Sushi A20, Watersportweg 11
12.00-22.00 uur: Horeca en terras geopend. Fiets en wandelroutes aanwezig om zelfstandig te fietsen

Waterpoort, Watersportweg 11
10.00-16.00 uur: Suppen op de Vaart. Je kunt vandaag kennis maken met het suppen. Neem je zwemkleding mee en kom naar de Waterpoort voor een rondje suppen op de Vaart. Er liggen verschillende supboards klaar waar je op kunt oefenen en varen. Ongeveer vanaf 8 jaar en ouder. Er zijn zwemvesten aanwezig. 

10.00-16.00 uur: Varen met elektrische sloep. Stap aan boord van een gebruiksvriendelijke elektrische sloep. Deze leuke bootjes liggen de hele dag gratis klaar voor gebruik en er is ruimte voor ongeveer 9 personen. Je hebt geen ervaring nodig. Meld je aan bij de Waterpoort voor uitleg voor het varen. Wil je zeker zijn van een bootje, maak dan een reservering voor een uur via communicatie@federatiebroekpolder.nl.

10.00-16.00 uur: Springkussen voor de jeugd. Lekker springen (wel graag je ouders meenemen voor een veilig gebruik van het springkussen). 

10.00 en 13.00 uur: Afvaart fluisterboot de Andante. (zie boven). 

Afsluiting van de dag: Broekpolder Buren Borrel 16.00-18.00
Voor alle deelnemende organisaties is er na afloop een Broekpolder Buren Borrel die wordt aangeboden door de Federatie Broekpolder en de Waterpoort. Locatie is aan het water van de Vlaardingse Vaart bij de Waterpoort. Een prachtige plek om na te praten en alvast vooruit te kijken voor de volgende editie in 2025. Ook zullen hier de nieuwe plannen Waterpoort 2.0 gepresenteerd worden. 

Faciliteiten

  • Kindvriendelijk
  • Parkeergelegenheid
  • Eetgelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen