Uitagenda
Arluna & Elithium

Arluna & Elithium

  • 18-05-2024
  • 20:30
  • KOFA
zaterdag, 18 mei, 2024 - 20:30
Tickets: €5,00

ARLUNA
Arluna is een Nederlandse symfonische metalband bestaande uit vijf creatieve muzikanten. 

Hun muziek kan in vier woorden worden samengevat: symfonisch, melodisch, pakkend en krachtig. 

De metal sound geproduceerd door de zware drums, bas en gitaren, wordt gecombineerd met symfonische instrumenten en de heldere klank van de zang, waardoor het ensemble tot atmosferische hoogten wordt gebracht. 
 

Als sterke start kwam Arluna in 2020 uit met hun four track EP ’SALVATION STAR’, terwijl ze al aan het werken waren aan hun debuutalbum ‘UNIVERSAL DESTINY’, die in 2024 uitkwam.  
In deze projecten streeft Arluna naar een mooie opbouw in de nummers en probeert zo de luisteraar te raken. 
Bij een optreden straalt Arluna kracht en plezier uit in een mooie sfeer om zo samen met het publiek een geweldige avond te beleven.

Als je van pakkende deuntjes, een prachtige sfeer en stevige riffs houdt, dan is Arluna je nieuwe band! 

ELITHIUM
Elithium is een Nederlandse symfonische metalband, die toegankelijke symfonische metal combineert met progressieve elementen en catchy melodieën, en zo haar eigen unieke sound heeft ontwikkeld. 
 

Toetsenist en componist Cees van Ooijen (ex-Android soul) zorgt voor cinematische, orkestrale toetsenpartijen en prachtige composities. 
Lennert Kemper (ook Dreamwalkers Inc) voegt hier melodieuze gitaarpartijen en virtuoze gitaarsolo’s aan toe.  
Creatieve drummer Nicky de Jonge vormt, samen met master of bass Saro Pulvirenti en zijn zessnarige basgitaar, het ritmische powerhouse van de band. Yvette Ophelia maakt het af met haar heldere dynamische vocalen, met invloeden van Anneke van Giersbergen en Within Temptation, maar ook een eigen geluid. 
 

De band is opgericht door Cees en toenmalig zangeres Desirée Nolta, geïnspireerd door o.a. Beyond the Black, Delain, en Nightwish. Zij schreven veel nummers samen en de band heeft diverse singles en de EP Eden 2.0 uitgebracht. 

In 2023 besloot Desirée wegens tijdgebrek te stoppen en kwam Yvette erbij. De bandleden komen uit meerdere hoeken van het land, en delen graag hun passie voor de muziek met het publiek met energieke live performances. Ze zijn nu bezig met het releasen van live beeldmateriaal van de nieuwe formatie, het regelen van optredens en het schrijven van nieuwe nummers.

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen