Jens en Menno ontwikkelde speciaal voor het 10 jarig jubileum van kade 40 een echte Vlaardingse cocktail met als belangrijkste hoofdingrediënt: Schelvispekel.
Wat heb je nog meer nodig voor deze heerlijke cocktail?
- 2 eenheden schelvispekel
- 1 eenheid limoncello
- 1 à 2 eenheden bruiswater
- 2 eenheden groene ijsthee
- grapefruit
- limoen
- ijsblokjes
- ganering: takje tijm of aalbessen
2. Voeg de schelvispekel, limoncello, groene ijsthee, het sap van een halve grapefruit en de ijsblokjes toe.
3. Goed shaken, zodat de drank goed koud is.
4. Schenk uit in mooie cocktailglazen en vul naar smaak aan met bruiswater.
5. Garneer de cocktailglazen met een takje tijm, wat aalbessen of ander sierfruit.
De tijm is voor de geurbeleving, de cocktail voor de smaak en de ganering voor de looks - vergeet nooit de looks!