Uitagenda
Walk4Freedom

Walk4Freedom

  • 05-05-2024
  • 00:01
  • Adventure Vlaardingen
Op zondag 5 mei 2024, organiseren we voor de 4  e keer de Walk4Freedom. Een wandeltocht met een afstand van 79 km ter ere van 79 jaar vrijheid. Het is een marinierswaardige pittige tocht waar de kernwaarden Verbondenheid, Kracht en Toewijding centraal staan. De route is divers en gaat over verharde- en onverharde paden, over strand, door de duinen en verschillende natuurgebieden.

Met ingang van 2024 is de walk4freedom een officiële Kennedymars geworden. Het principe van de Kennedymars is bedacht door toenmalig president van de Verenigde Staten John F. Kennedy. In januari 1963 vroeg Kennedy zich af of de officieren van het Amerikaanse marinekorps fit genoeg zouden zijn om 50 mijl (= 80 kilometer) binnen 20 uur af te leggen. De uitdaging om 50 mijl binnen 20 uur te lopen groeide uit tot een rage onder de Amerikaanse bevolking. Vanuit Amerika sloeg de Kennedymars in de jaren zestig van de vorige eeuw over naar Nederland. Sindsdien zijn er steeds meer Kennedymarsen op de kalender verschenen. In 2024 zijn het er ruim 25, door heel Nederland verspreid.

Algemene Informatie:
De tocht start op zondagochtend 5 mei 2024 om 00:01 uur en je hebt tot 20:00 uur op 5 mei de tijd om de tocht te voltooien. Er zijn in totaal 5 posten waar je wordt voorzien van eten, drinken en medische ondersteuning.

De gehele route is gemarkeerd en is in Komoot geladen. 

De start- en finishlocatie is aan de Watersportweg 21 te Vlaardingen. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid.
Er is nu nog een mogelijkheid om een earlybird ticket te kopen voor 35 euro, daarna kost een reguliere ticket 40,00 euro per persoon.

Wat krijg je van ons:
Onvergetelijke ervaring.
Walk4freedom Medaille.
Op iedere post eten, drinken en medische ondersteuning.
Na afloop hamburger (eventueel vegetarisch) en blikje drinken.

Tickets Kopen

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen