Uitagenda
The Cold Stares (USA)

The Cold Stares (USA)

  • 03-05-2024
  • 20:30
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 3 mei speelt Amerikaanse southern hardrockband The Cold Stares in De Kroepoekfabriek. Het powertrio mixt southern en hardrock met blues en rock 'n roll tot een moderne vintagesound. Zie het als een Cream of Led Zeppelin van nu.

De afgelopen tien jaar hebben The Cold Stares als duo de wereld rondgereisd en het publiek weggeblazen met strakke, zinderende liveshows die hun kale, gitaar-en-drums-opstelling verloochende. Sindsdien is de band gegroeid en hebben ze een bassist toegevoegd. Hiermee hebben ze zich het klassieke powertrio-geluid eigen gemaakt waarmee ze zijn opgegroeid en een nieuw album gemaakt dat in maart 2023 uitkwam: 'Voices'. Dit album werd door Classic Rock Magazine verkozen tot achtste Beste Albums van 2023 (boven de albums van Metallica en Rolling Stones). Met dit album komt The Cold Stares nu voor het eerst naar Nederland, waarvan de show in De Kroepoekfabriek de enige clubshow is.

“De kettingen waren eraf toen we deze plaat maakten”, zegt gitarist/zanger Chris Tapp. “Plotseling verdwenen alle grenzen die bepaalden wat we wel en niet konden doen, en waren we vrij om welk geluid dan ook te creëren.” Dat gevoel van totale artistieke vrijheid vormt de kern van ‘Voices’, dat de kenmerkende mix van blues, southern en hardrock van The Cold Stares naar nieuwe hoogten tilt. Bijna volledig opgenomen in slechts twee dagen met producer/engineer/mixer Mark Needham (Taj Mahal, The Killers, Imagine Dragons, Walk the Moon, Fleetwood Mac) geldt het album als de meest volwassen, eclectische collectie van de band tot nu toe, waarin ruige power en tedere emoties in gelijke mate in balans zijn.

Door de komst van bassist Bryce Klueh is de band nu genuanceerder en avontuurlijker dan voorheen. Ze zijn op zoek gegaan naar een rauw, onverbloemd geluid; vintage en modern tegelijk. Tel alles bij elkaar op en je hebt een moedige plaat die even eerlijk als opwindend is, een dosis onvervalste rock-'n-roll dat alle kanten op gaat, van Cream tot Led Zeppelin, terwijl het rekening houdt met liefde en verlies, zonde en verlossing, hoop en spijt. The Cold Stares is een band met meerdere gezichten.

Tickets Kopen

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen