Uitagenda
Recharge het herstel event

Recharge het herstel event

  • 24-03-2024
  • 13:00
  • Adventure Vlaardingen
Stap binnen in de allereerste en vernieuwde RECHARGE-oase bij Adventure Vlaardingen op zondag 24 maart. Hier word je verwelkomd in een betoverende ambiance van rust en opwinding. Terwijl zachte klanken en de kalmerende geur van de natuur in de Broekpolder je omarmen, bereid je je voor op een unieke reis van herstel.

Wat kun je verwachten?

Intro:
We starten met gezamelijke ademhalingoefeningen midden in de natuur, hoe gaaf is dat? Daarna doen we gezamelijk oefeningen om het lichaam los te maken, oftewel flexibiliteits oefeningen.

Warmte en koude ritueel:
De oersauna staat bekend om zijn helende en ontspannende eigenschappen. Deze middag zullen we hitte afwisselen met ijsbaden waardoor het lichaam nog meer wordt uitgedaagd door de temperatuurs wisselingen.

Warmte
Wanneer je de sauna betreedt, stijgt de temperatuur en begint het lichaam te zweten. Dit heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Ten eerste opent de hitte van de sauna je poriën, waardoor je lichaam toxines kan uitscheiden en je huid gereinigd wordt. Daarnaast bevordert de warmte de bloedsomloop, versnelt het de hartslag en helpt het de spieren ontspannen.
Tijdens het sauna gedeelte zit je op de grond, het is donker in de sauna en je zit vrij dicht bijelkaar. Dit is ook weer om een oncomfortabele situatie te creeren.

Koude
Na het beleven van de warmte van de sauna, kom je in het ijsbad terecht. Dit zorgt voor een geleidelijke verlaging van de lichaamstemperatuur en kan aanvankelijk als een schok aanvoelen. Het koude water stimuleert echter de vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie afneemt. Dit proces, bekend als vasoconstrictie, vermindert ontstekingen, helpt bij spierherstel en kan zelfs bijdragen aan pijnverlichting.

Het afwisselen van warmte en koude heeft niet alleen fysieke voordelen, maar heeft ook positieve effecten op de geest. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van mentale helderheid. De intense hitte van de sauna creëert een diepe ontspanning, terwijl het ijsbad een verkwikkende sensatie geeft die de geest kan verfrissen en energie kan geven.

Kortom, het combineren van de oersauna met het ijsbad ritueel biedt talloze voordelen voor zowel lichaam als geest. Het reinigt en ontgift het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, bevordert spierherstel en vermindert ontstekingen. Tegelijkertijd helpt het bij het verminderen van stress, het bevorderen van mentale helderheid en het verfrissen van de geest. Het is een echte verwenning voor zowel lichaam als geest.

Pepijn van de Peppel en Wieteke van den Boogert nemen je mee in het gave sauna ritueel.

Inspirerende sessie:
Het derde onderdeel is de inspiratie sessie. Leer van experts over het belang van herstel en ontdek waarom het essentieel is voor een gebalanceerd leven. Hoe werkt stress door in je lichaam maar ook in je mindset en welke invloed heeft dit op je prestaties.

Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Ticketprijs: Early Birds € 37,50
Late tickets: € 42,50 (vanaf 1 maart)
(inclusief toegang tot alle activiteiten en lezing)
Registreer nu via info@one80fit.nl en claim je plek! We hebben maar plek voor 50 personen. Kom en verwen jezelf met een welverdiende dag van herstel, rust en de natuurlijke elementen bij RECHARGE!


Contra indicaties:
Hoewel het RECHARGE-evenement gericht is op herstel en vernieuwing, zijn er enkele contra-indicaties waar rekening mee moet worden gehouden, vraag er naar via info@one80fit.nl

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen