Uitagenda
Masamuda geopend

Masamuda geopend

  • 26-05-2024
  • 12:00
  • Masamuda
Beleef op zondag het verleden. Het Maasmondgebied is al vele jaren bewoond geweest en het is mogelijk om terug in de tijd te stappen en dit zelf te ervaren. Momenteel zijn er 2 locaties in de Vlaardingse Broekpolder die iedere zondag van 12.00-16.00 uur gratis te bezoeken zijn. 

Bij het Vlaardingencultuurhuis (Klokbekerpad 1) is een huis vanuit de prehistorie (5.000 jaar geleden), archeologisch correct en naar opgraving teruggebouwd. Deze groep mensen leefden van de jacht en het verzamelen, maar was natuurlijk ook visser in verband met het vele water, aangezien de Maas hier als delta de Noordzee instroomde. De boten die hierbij gebruikt werden zijn als reconstructies op ditzelfde erf te aanschouwen. Daarnaast werden de bewoners ook boer en bleven ze permanenter op 1 plek wonen. De bijbehorende akkers en de oven zijn hierbij dus erg belangrijk voor het totaalbeeld. Om u nog een beter beeld te geven op deze tijd, zijn ook alle plantensoorten die op dit terrein groeien, planten die in de steentijd in onze regio al voorkwamen. Vraag gerust aan onze vrijwilligers om meer informatie over het leven in de steentijd.

Een klein stukje verder komt u bij het Middeleeuwse erf. Deze twee huizen staan op een hoger stuk grond en geven een beeld van het leven in de Middeleeuwen. Zo zijn deze twee huizen gebaseerd op de vondsten vanuit Spijkenisse en onder de Markthal in Rotterdam. Ook stukken uit het NPO-programma 'Het verhaal van Nederland' zijn hier gefilmd. De akkers hier zijn natuurlijk voor de plantensoorten die in de Middeleeuwen verbouwd werden, waarbij onder andere wede en meekrap voor het verven van stof, te vinden zijn. Het vee stond in deze tijd binnen 'op stal', maar voorlopig is het alleen de kerkuil die hier permanent verblijft. Geregeld bivakkeren re-enactors van de Pools-Nederlandse groep ‘Kolovrat’ op het middeleeuwse erf.

Kijk voor meer informatie op www.masamuda.nl of op onze social media facebook en instagram

Faciliteiten

  • Kindvriendelijk

Educatief Archeologisch Erf Masamuda

Klokbekerpad 1
3138 HD Vlaardingen
info@masamuda.nl masamuda.nl Lees meer

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen