Uitagenda
Kingfisher sky plays Kate Bush

Kingfisher sky plays Kate Bush

  • 05-04-2024
  • 20:30
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 5 april betovert Kingfisher Sky het podium in De Kroepoekfabriek met het oeuvre van Kate Bush. Al sinds het ontstaan van de band vormt de Britse zangeres een grote inspiratiebron voor deze Haagse muzikanten. Nadat er al vaker covers van bijvoorbeeld ‘Cloudbusting’ en ‘Running Up That Hill’ op de setlist belandden, brengt de band nu een volledige show in het teken van de enigmatische zangeres/songwriter.  

KINGFISHER SKY

In 2001 verlaat drummer Ivar de Graaf zijn band Within Temptation. Een gewaagde zet, maar het geeft hem de ruimte om samen met klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld in alle rust composities te schrijven die niet aan een bepaald genre zijn gebonden. Het eindresultaat? Pakkende progmetal vol met folk-invloeden en zelfs een vleugje soul. Kingfisher Sky raakte al snel in een stroomversnelling. Het debuutalbum ‘Hallway of Dreams’ werd in zowel Europa als daarbuiten succesvol. Inmiddels is Kingfisher Sky vier albums en vijf EP’s verder.

KATE BUSH

Kate Bush is een Britse zangeres, muzikante, singer-songwriter en producer. Het was David Gilmour van Pink Floyd die ervoor zorgde dat ze een platencontract tekende bij EMI. Het kwam in haar succesvolle carrière maar één keer tot een tour; “The Tour Of Life”. Het is dus een buitenkans om deze excentrieke muziek live te horen. Dat haar succes tijdloos is bleek in 2022 wel; nadat ‘Running Up That Hill’ werd gebruikt in de Netflix-serie Stranger Things kwam het nummer bovenin de lijsten op Spotify en Apple Music terecht. Kingfisher Sky brengt op vrijdag 5 april een tribute aan de experimentele stijl en aparte zangtechnieken van de vrouw achter hits als ‘Wuthering Heights’, ‘Cloudbusting’, ‘Running Up That Hill’ en ‘Don’t Give Up’. Daar wil je bij zijn! http://www.youtube.com/watch?v=ASPMx3klMm0

Tickets Kopen

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen