Uitagenda
KF allstars presents: Dookie 30th anniversary

KF allstars presents: Dookie 30th anniversary

  • 04-05-2024
  • 20:30
  • De Kroepoekfabriek
Dookie bestaat dit jaar 30 jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum presenteert KF Allstars op 4 mei een tribute aan dit succesvolle Green Day album in De Kroepoekfabriek. Gelegenheidsband ‘Kerplunk‘ speelt deze avond het volledige album in één keer van begin tot eind. ‘Basket Case’, ‘When I Come Around’, ‘She’; alles komt voorbij. Ook de latere grote hits (nummers als ‘American Idiot’ en ‘21 Guns’) die dit punktrio uitbracht zullen uiteraard aan bod komen op deze avond.

KF ALLSTARS

Hét lokale feestje dat je niet kunt missen. Op 4 mei speelt ‘Kerplunk’, een samengesteld trio, in vaste formatie het hele album Dookie integraal. Voor latere hits uit het Green Day-repertoire worden gastvocalisten uit de KF Allstars-poule uitgenodigd. Bij KF Allstars bundelen muzikanten uit Vlaardingen en omstreken hun krachten om bekende nummers te coveren. Op 4 mei komen lokale muzikanten deze Green Day-tributeband dus versterken!

GREEN DAY

In 1987 richten frontman Billie Joe Armstrong en bassist Mike Dirnt de band ‘Sweet Children’ op. Later wordt de naam veranderd naar ‘Green Day’. De grote doorbraak van de band komt in 1994, bij het uitbrengen van het album ‘Dookie’. MTV draait ‘Longview’ grijs en ook ‘Basket Case’ en ‘When I Come Around’ doen het goed. Uiteindelijk worden er wereldwijd 12 miljoen exemplaren van dit album verkocht. Ook de albums die daarna uitkomen doen het goed. Van meer alternatieve albums als ‘Nimrod’ tot rockopera’s als ‘American Idiot’ en ‘21st Century Breakdown’; het laat zien dat Green Day meer dan ‘gewoon’ een poppunk band is. Dat de band het nog niet verleerd is blijkt wel uit het pas uitgebrachte album ‘Saviors’. Een perfect moment voor Kerplunk om dit trio een mooi eerbetoon te geven!

Tickets Kopen

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen