Uitagenda
12,5-Jarig Jubileum: Convoi Exeptional

12,5-Jarig Jubileum: Convoi Exeptional

  • 15-03-2024
  • 20:00
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 15 maart bestaat De Kroepoekfabriek 12,5 jaar en dat vieren we met een show van Convoi Exceptional! De Rotterdamse rausband met pompende beats en scheurende sax weet hoe ze een kolkende mensenmassa moet creëren.

Zwetende dampende energieke improvisatieklanken en pompende live beats. Vurig en soms juist even een klein moment van bezinning. Rock 'n Roll in har(d)t en nieren. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Paradiso, Lowlands, Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop, Wildeburg, Surfana, Into The Woods enzovoort. Convoi Exceptional is een van Rotterdams mooiste exportproducten.

“We spelen in op wat het publiek wil. Er is altijd ruimte voor spontane dingen. Het begin staat, het einde nooit.” En daar ligt precies hun kracht. Wie ze bezig ziet en hoort wil meedoen, en dat mag.

De band bestaat uit Job (drums), Ruben (djembé), Dick (saxofoon), Jesse (bas) en Barre (toetsen): allemaal Rotterdammers. Vanuit een eerder skabandje is – lang verhaal kort – Convoi Exceptional ontstaan. ‘s Nachts jammend op festivals met een grote groep vrienden, maar vooral op de Rotterdamse straten en in de Koopgoot. Job: “Rotterdam is nog steeds een van de leukste steden om op straat te spelen. In veel steden mag het niet meer, maar hier hebben we gewoon de handtekening van Aboutaleb.”
De Kroepoekfabriek is dan geen Rotterdam, maar wel dé plek om een feestje te vieren met deze feestelijke band.

Tickets Kopen

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen