Uitagenda
Iris Hond & Kamerata Zuid

Iris Hond & Kamerata Zuid

Op 21 oktober 2023 bewonder je Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen met het pianoconcert Domino van Ludovico Einaudi.

  • 21-10-2023
  • 20:15
  • Stadsgehoorzaal

Pianiste Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid, die al vaker een zeer succesvolle samenwerking hadden, brengen samen de Nederlandse première van het pianoconcert Domino van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi. Naast dit unieke werk zal Iris haar eigen bekende en nieuwe composities ten gehore brengen. Hiervoor werkte zij samen met componist Xavier van der Poll. Ook speelt Kamerata-Zuid een aantal grote klassieke werken van o.a. Chopin en Rachmaninoff.  

Over Iris Hond 
Iris Hond stond vorig jaar maar liefst 10 keer achter elkaar in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist.  Einaudi zelf zei over haar spel: “One of the most beautiful performances of my music”. Het is dus ook niet gek dat hij specifiek Iris heeft gevraagd zijn enige pianoconcert voor het eerst ten gehore te brengen. Over het pianoconcert zegt Iris Hond: "Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd." 

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen