Uitagenda
Diverse exposities

Diverse exposities

In Museum Vlaardingen vind je een aantal prachtige doorlopende tentoonstellingen.

  • Doorlopende tentoonstellingen
  • Museum Vlaardingen
Museum Vlaardingen vertelt de verhalen van een kleurrijke stad aan het water, waar de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, al eeuwenlang zorgt voor bedrijvigheid, ondernemerschap, innovatie en welvaart. Bekijk hier welke bijzondere tentoonstellingen je nu en binnenkort kunt bekijken en welke tentoonstellingen er altijd te zien zijn, zowel in het museum als online.

Bekijk hier een overzicht van alle tentoonstellingen.

LIEFDE. Solo-expositie Zhanhong Liao. 2 november 2023 t/m 18 februari 2024.
Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum presenteert Museum Vlaardingen deze winter een solo-expositie van de Vlaardingse kunstenaar Zhanhong Liao.  Het thema van de expositie is LIEFDE, liefde voor de medemens, liefde voor je dierbaren, liefde voor de natuur en liefde voor jezelf. 

Onwaarschijnlijke wereld van exotica, rariteiten en spannende fantasiedieren in Museum Vlaardingen.
Vanaf 27 januari is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Artificialia Mundo. De wereld van Yvonne Verzijlbergh te zien. Kunstenaar Yvonne Verzijlbergh (1946) heeft twee passies: biologie en beeldende kunst. Ze kiest in 1964 voor een studie aan de Rotterdamse Kunstacademie. Ze werkt met textiel, gebruikte materialen zoals zeemleer, oude ketelpakken en papier. Het intrigeert haar hoe materialen veranderen door bijvoorbeeld verhitten of drogen: zij ziet schoonheid in aantasting en verval. 

--------------------------------------------------
Naast de wisselende tentoonstellingen zijn er ook een aantal tentoonstellingen die je het hele jaar door kunt bezoeken, zoals:

Flardinga; over Vlaardingen als belangrijkste nederzetting van Holland in de volle middeleeuwen. Dit onderdeel van de vaste expositie begint met de slag bij Vlaardingen in 1018 en eindigt rond 1400.

Goud uit water; het leven in de achttiende eeuw, de ‘gouden’ eeuw van Vlaardingen, gezien en beleefd door de ogen van de Vlaardingse redersfamilie Van der Linden.

Vondsten uit de Delta; Vlaardingen heeft een van de rijkste pre-romeinse collecties in Nederland. Tot die collecties behoren een aantal iconische en zeer grote voorwerpen, zoals de boomstamkano uit 683 v. Chr. 

Brood uit water; Geschiedenis van de ‘haring uit Vlaring’

Arij Pleijsier; Vlaardingse marineschilder uit de late Romantiek

Behouden vaart!; De ondernemersgeest van de Vlaardingse redersfamilie Hoogendijk

Op de website van Museum Vlaardingen staat uitgebreidere informatie over deze én over de verschillende online tentoonstellingen.

Faciliteiten

  • Rolstoelvriendelijk
  • Kindvriendelijk
  • Wi-Fi

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen