Uitagenda
Blikopener - Kroepoekfabriek

Blikopener - Kroepoekfabriek

  • 23-02-2024
  • 20:00
  • De Kroepoekfabriek
Vrijdag 23 februari hebben we de tweede Blikopener van het jaar op het programma. Een diverse triple bill met BANNER., Liam Pek en Lisa Ploeger: indiefolk, 70s pop/jazz/blues en countrypop. Deze bandavond is net zoals elke editie van Blikopener gratis te bezoeken!

BANNER.

Muziek heeft de unieke eigenschap dat het evenzeer een reflectie is van de persoon die het maakt als van de persoon die ernaar luistert. De Haagse singer-songwriter Banner. beseft zich dat maar al te goed. Door zijn eigen verhaal te vertellen, geeft hij tegelijk de gevoelens van anderen vorm. Vanuit die positie werkt hij toe naar de release van het album ‘Limonin’, een muzikale verhalenbundel waarmee hij als muzikant de stap naar volwassenheid maakt. In 2017 maakte de wereld kennis met Banner. via de goed ontvangen EP ‘Over Blue’, met daarop de nog altijd populaire tracks ‘Howl’ en ‘Compass’. De dromerige indiefolk op deze debuut-EP van Banner. is inmiddels goed voor ruim een miljoen streams. Twee jaar later volgde de EP ‘Years In Shade’, die een meer uitbundige kant van Banner. liet horen, maar die ook de ambitie om een mooi rond verhaal te vertellen via muziek liet horen. Voorprogramma’s van o.a. Rhys Lewis, Villagers, Newton Faulkner en Barbagallo werden gespeeld en werden opgevolgd door tours in Nederland en daarbuiten, daarna… werd het stil. “Ik heb echt de tijd genomen om zonder druk van buitenaf mijn visie te kunnen ontwikkelen”. Het resultaat is de verzameling liedjes die elk heel goed op zichzelf kunnen staan, maar uiteindelijk in de vorm van het album ‘Limonin’ als meer dan de som der delen zullen aanvoelen. Liedjes die even openhartig als vrij interpretabel zijn en die muzikaal laveren tussen ingetogen (semi)akoestische luisterliedjes, tracks die muzikaal laag op laag stapelen en blijven groeien, en meer naar rock neigende nummers. Muzikaal overstijgt Banner. de genres die hem eerst gevangen hielden en die muzikale vrijheid zorgt voor verdieping en een gezond creatief spanningsveld dat al het werk bijeen houdt. “Het voelt als een logisch vervolg op mijn eerdere werk, maar doordat ik enige tijd naar de achtergrond ben verdwenen tegelijk ook als een nieuwe start.
https://www.youtube.com/watch?v=LvGmzNtcNvM 

Liam Pek

Een wereld van verschil met het alledaagse. Liam Pek laat Blues, Latin, 70’s Pop en Jazz allemaal doorschemeren om daarmee eindeloze creativiteit in zijn songwriting en performance te bewerkstelligen. Humoristische quotes, meeslepende ritmes, trippy gitaren en catchy melodieën gecombineerd met een eigenzinnige band zorgen voor een aanstekelijke levenslust. Of je wilt wegdromen in de humoristische en ontroerende verhalen, of de nacht wilt weg dansen, bij een optreden van Liam Pek kan het allemaal. In het najaar van 2023 tourt Liam Pek met de Popronde door Nederland. 

https://www.youtube.com/watch?v=Rgh4Iaz1A0o 

Lisa Ploeger

Rauwe countrypop en verhalen diep uit het hart. Dat is waar de muziek van Lisa Ploeger om draait. De Drentse muzikante speelde met haar rootsy muziek al op het Bevrijdingsfestival Drenthe, Eurosonic Noorderslag en in Paradiso. Daarnaast tourde ze in 2022 mee met de Popronde als één van de meest geboekte acts en stond ze in voorprogramma’s van Tim Knol en het Noord-Nederlands Orkest. In het najaar van 2022 bracht ze haar debuut EP 'Dear Diary' uit, een EP die haar meest persoonlijke liedjes in 1 heeft gebundeld. Het neemt je op een reis door haar leven, startend bij het opgroeien als klein meisje in een muzikaal gezin tot aan de struggles van de corona crisis, het verlaten van toxische mensen en het vinden van liefde. Haar nieuwste single ‘I Blame Myself’ gaat over te veel hooi op je vork nemen en moeilijk rust kunnen pakken. Vandaag de dag is er zo veel sociale druk vanuit social media dat het soms lastig kan zijn om niet overwerkt te raken. Zo gaan mensen maar door en door en door zonder stil te staan bij wat er allemaal gebeurt. Met het liedje ‘I Blame Myself’ wil Lisa deze mensen een hart onder de riem steken. Deze single markeert de start van haar tweede EP die in de zomer van 2024 uit zal komen.

https://www.youtube.com/watch?v=-KuDko4ElSY 

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen