Uitagenda
Two And A Half Girl + Arson

Two And A Half Girl + Arson

  • 01-12-2023
  • 21:00
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 1 december staat volledig in het teken van rauwe zang en gillende gitaren, want dan staan Two And A Half Girl (Utrecht) én Arson (BE) op het podium!

TWO AND A HALF GIRL

Dit vijftal uit Utrecht maakt een eigen mix van emo, punk en rock bomvol rauwe zang, stevige gitaren en aanstekelijke melodieën. De band is helemaal niet bang om hun mening te geven over persoonlijke en gevoelige kwesties, zoals het bespreken van geestelijke gezondheid of het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren.

Two And A Half Girl werd opgericht in 2018 en bracht begin 2019 de EP 'Prove You Wrong' uit. Dit werd gevierd met een releaseshow in Paradiso! Voor de EP uitkwam werden twee lead singles uitgebracht: 'Something New' en 'Strayed From The Path'. Het nummer 'Something New' was te zien op het YouTube-kanaal van Jared Dines met 2,9 miljoen abonnees, en 'Strayed From The Path' kreeg veel aandacht op Spotfiy, wat resulteerde in een eerste nummer met meer dan 100.000 streams. Dit leverde de band hun eerste internationale publiciteit en aandacht op. In 2020, midden in de coronapandemie, bracht de band hun EP ‘Disconnected’ uit. De EP kreeg positieve recensies van onder meer 'Guitarist' en 'Musicmaker'. 'Never Mind The Hype' werd uitgeroepen tot 'Disconnected' tot Nederlandse EP van het jaar.

ARSON (BE)

‘Op den gebarsten kasseiweg tussen ‘t Belfort en ‘t Sint Baafs in Gent kruipt één kassei luttele milimeters uit boven z’n soortgenoten. Menig burger stoot en sukkelt dagelijks over den gedoemde steen en vervloekt hem tot den verdoemenis. Den steen maakt geen onderscheid tussen burgers die hij viseert en welke die gespaard blijven voor den ellende dat hij teweeg brengt. En wanneer opnieuw een onoplettende ziel zijnen weg kruist en zijnen ondergang tegemoet gaat voelt den kassei zich meer een rots dan den zoveelste straatkei. Arson is dienen opperste Gentsche kassei.’

De oorsprong van Arson vindt plaats in de lente van 2016 wanneer leden van verschillende Gentse metal- en screamobands samen komen en los willen scheuren van de subculturen waar ze al jaren in vertoefden. Tijd voor iets nieuws. Tijd voor good old fashioned loeiende gitaren, strakke drums en intense vocals. 5-koppige Gentse band Arson brengt een harde mix van rock ‘n roll, punk, hardcore en southern rock.

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen