Uitagenda
Oh Hiroshima + Törzs

Oh Hiroshima + Törzs

  • 15-12-2023
  • 20:30
  • De Kroepoekfabriek
Op vrijdag 15 december staat de avond in het teken van Europese post-rock. Dan staan Oh Hiroshima (SE) en Törzs (HU) in De Kroepoekfabriek!

Oh Hiroshima

Na in Europa het voorprogramma verzorgd te hebben van post-rock grootheden God is an Astronaut gaat Oh Hiroshima met een eigen tour door Europa! De huidige formatie van Oh Hirosima bestaat uit de Zweedse broers Jakob Hemström (gitaar/zang) en Oskar Nilsson (drums). De band maakt sinds het vormen van de band vrij traditionele postrock, maar met hun nieuwe album 'Myriad' experimenteren ze met nieuw geluid. Door het atmosferische sound van de band te combineren met een enorm scala aan nieuwe invloeden, merk je aan 'Myriad' dat de band grote stappen maakt in de soundcrafting en songwriting. Myriad is ongetwijfeld hun meest ambitieuze plaat tot nu toe, het laat zien wara de band al jaren goed in is, maar ook dat Oh Hiroshima voor hen nog onbekend terrein bewandelt.  Het is overduidelijk dat Oh Hiroshima na 15 jaar constant blijft ontwikkelen en de creatieve grenzen verlegt.

TÖRZS

De Oost-Europese nieuwkomer TÖRZS is op dit moment de grootste instrumentale post-rock band van Hongarije. Hun laatste album is opgenomen in een grottenstelsel 500 meter onder de grond, een locatie dat aangemerkt is als Unesco Werelderfgoed. Het album werd uitgebracht door A Thousand Arms (USA) en Golden Antenna Records (DE). De band was onderdeel van het Moscow Music Week showcase festival en de Budapest Showcase Hub in 2021. Op dit moment tourt de band door Europa en verwachten ze eind 2023 een nieuw album uit te brengen.Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen