Uitagenda
Hideous

Hideous

  • 04-11-2023
  • 21:00
  • De Kroepoekfabriek
Op zaterdag 4 november komt Hideous naar De Kroepoekfabriek. Een Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis. Deze zomer op Rock Werchter, in het najaar bij ons in de zaal!

Hideous

Deze Vlaamse supergroep met leden van Ramkot, RHEA en Romeo Elvis maakt moshpit-waardige gitaarrock, of zoals ze zelf zeggen: 'ramrock'. Toen Guillaume Lamont (RHEA) Tim Leyman (Ramkot) belde om een band te beginnen, was er eigenlijk geen twijfel mogelijk. Na een avondje op café om alles te bespreken, was Hideous geboren.

De jonge en frisse band brengt rockmuziek geïnspireerd door de ruigheid van de jaren ‘90. Hideous heeft al shows in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk achter de rug. In april openden ze voor Black Box Revelation in een uitverkochte Ancienne Belgique en deze zomer staan ze onder andere op Rock Werchter.

De Gentenaren volgen de smerige slipstream van bands als Royal Blood en Wolfmother. Met een plek op de Main Stage van Rock Werchter 2022 als een van de aangename gevolgen.

Tijdens een sabbatjaar van de band schaart gitarist Guillaume Lamont zich aan de zijde van Tim Leyman, zijn collega bij het eveneens luide en Gentse Ramkot.

De finalisten van De Nieuwe Lichting 2021 maken naar eigen zeggen ‘ramrock’. Een nieuw begrip dat geen verdere uitleg behoeft. De optelsom van Lamont en Leyman is Hideous: een rockmonster dat ontstaat tijdens een zatte nacht in een muziekclub in Gent dat een mooie weerspiegeling is van de voorkeuren van beide stichters: loeiharde gitaarmuziek voor moshpits.

Zoals een recensent verwoordde: "Twee weken. Zo lang bestaan ze al. En met slechts één single wisten we al: hier zit iets in. Dit is een band waar we grote dingen van verwachten."

Hideous brengt overtuigende rock met een eigentijds en gevarieerd randje. Hun eerste shows worden nu al legendarisch genoemd!

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen