Uitagenda
Toontje Lager

Toontje Lager

  • 20-01-2024
  • 21:00
  • De Kroepoekfabriek
Op zaterdag 20 januari speelt Toontje Lager in De Kroepoekfabriek! Één van de populairste Nederlandstalige bands van begin jaren tachtig staat na meer dan dertig jaar in een vernieuwde samenstelling, maar met zanger Erik Mesie weer op het podium.

Toontje Lager

Onder de bezielende leiding van Erik kun je weer genieten van hits als ‘Net als in de Film’, ‘Zoveel te doen’ en natuurlijk ‘Stiekem gedanst’. Maar ook het minder bekende repertoire komt ruimschoots aan bod zoals 'Vroeg of laat', 'Lente in Twente', 'In gedachten' en 'Het doet pijn'. En wat te denken van het gevoelige ‘Zonder jou’ de solo hit van Erik uit 1986.

Daarnaast is begin 2023 een nieuw album uitgekomen getiteld “Waar gaan we heen” met daarop 15 liedjes die weer typisch Toontje Lager klinken al was het maar vanwege de karakteristieke stem van Erik.

Verder is eind 2022 een begin gemaakt met de remastering van de drie belangrijkste Toontje Lager LP’s te weten: “Erop of eronder” “Stiekem dansen” en “Even goeie vrienden”. De remaster uitgaven zullen naast digitaal ook op vinyl uitkomen in de loop van 2023.

Als laatste is nog te vermelden dat Erik meedoet in een nog nieuw TV muziekprogramma getiteld "Het DNA van de Nederpop" dat in 2023 te zien zal zijn.

Een optreden van Toontje Lager is een onvergetelijke avond met (jeugd)sentiment voor iedereen die toen jong was. Maar zeker ook voor jonge mensen van nu, die verder willen kijken dan de hedendaagse muziek.

Kom genieten van de muziek en de verhalen achter de liedjes die Erik met zijn innemende persoonlijkheid op humoristische wijze in zijn aankondigingen verwerkt.

BEZETTING: Erik Mesie: zang, gitaar Sjoerd Balk: gitaren, zang Joel Groenewold: basgitaar, zang Marco Hoogland: toetsen, zang Bennie Top: drums Techniek: Roland Lanslots

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen