Uitagenda
Blikopener

Blikopener

  • 22-09-2023
  • 21:00
  • De Kroepoekfabriek
Vrijdag 22 september is de eerste Blikopener van het nieuwe seizoen! Met L'orne, Loveth Besamoh en Thrilled een drietal Rotterdamse acts die een breed scala aan genres aanhaken. Net zoals altijd is toegang tot Blikopener gratis!

L'orne

L'orne is een melancholische band uit Rotterdam. Ze brachten hun debuut EP "Electric Heat" uit op Halloween 2022. De band is nu bezig met het mixen van hun eerste full-length album, dat nog dromeriger en droeviger zal zijn. 'As they fell asleep forever, they lived happily ever after <3.'

Loveth Besamoh

Loveth Besamoh is een 23-jarige producer en songwriter uit Den Haag en Rotterdam. Hij migreerde in 2014 vanuit Kameroen naar Nederland waar hij zijn liefde voor muziek consolideerde. Besamoh's muziek is een fusie van genres als elektronica, afro rock, jazz, post-punk, soul en ritmes waar hij in Kameroen naar luisterde en speelde in de kerk. Loveth probeert zijn roots terug te brengen in al zijn producties. Loveth mengt en verschuift genres met gemak om zijn psychologische muziek te creëren. Hij begon zijn solo project genaamd Loveth Besamoh tijdens het begin van de pandemie en schreef en produceerde een aantal singles en EP's in zijn studio appartement in Den Haag. Tevreden met zijn eerste project stelde Loveth een Eclectic band samen om hem te helpen live te spelen. Zijn passie voor muziek is niet alleen beperkt tot het produceren van muziek, want hij heeft ook een multimediaplatform opgericht, Fuzz genaamd, waar ze opkomende talenten uit het hele land presenteren. Besamoh's grootste inspiratiebronnen zijn bands als, Pasteur Lappe, Fela Kuti, Kino, Kraftwerk, WH Lung, The stooges, King Gizzard.

Thrilled

Thrilled is een Rotterdamse shoegaze band die is opgericht in april 2022 door Edward Smith en Devon van Wijngaarden. De band begon in eerste instantie om van Wijngaarden en Smith hun solo muziek te kunnen voorzien van een band voor showcases van hun mbo muziekopleiding, maar al snel werd het duidelijk dat het goed werkte om er ook buiten school mee door te gaan. Na een tijd te hebben gerouleerd tussen bandleden hebben ze nu een vaste bezetting die bestaat uit: Edward Smith op zang/gitaar, Devon van Wijngaarden op zang/gitaar, Minne Davids op de Drums en Ana Hernandez Barrera op bas. Thrilled hun sound wordt hevig geïnspireerd door shoegaze, dit is een genre waar het gitaargeluid centraal staat en bijna niet kan worden herkend als een gitaar. Door middel van heel veel verschillende effecten over elkaar te stapelen krijg je een heel dromerig melancholisch geluid.

Faciliteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen